Hårborttagning

HUR FUNGERAR HÅRBORTTAGNING?

Pigmentet i hårstrået absorberar energin från lasern och av värmen förstörs proteinet runt hårsäcken så att inget nytt hårstrå kan växa ut. Det är bara i den anagena fasen (den aktiva växtfasen) som hårstrået har kontakt med hårsäcken och kan förstöras.


Forskning inom hårborttagning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts av hög energi inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag aktiveras pga hormonell påverkan som t.ex klimakteriet eller graviditet. De hår som växer ut då är helt nya hårstrån som legat vilande.

 

Hårborttagning med REMOVAL i Göteborg

VAD HÄNDER MED HÅRET EFTER HÅRBORTTAGNING?

Det tar ungefär 2-3 veckor efter behandling med hårborttagning innan du märker att hårstråna från de ödelagda hårsäckarna börjar att ramla av.HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS FÖR HÅRBORTTAGNING?

Eftersom allt hår inom det behandlade området inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det krävs generellt 6 behandlingar för hårborttagning. Vanligtvis får man bort runt 20% av håren per behandling med hårborttagning.

Detta är naturligtvis individuellt och och beror på behandlingsområde och hur snabb hårtillväxt man har. Vanligtvis görs behandlingarna med hårborttagning med ca 6-8 veckors mellanrum på kroppen och 4-6 veckor för ansikte och 3-5 veckor på intimområde.

Kan man ej komma inom dessa intervaller rekommenderar vi att man flyttar fram nästa besök ytterligare en intervall för att vi ska kunna leverera bästa resultat, dvs kan du inte komma tillbaka efter t.ex 6 veckor bokar vi in en tid efter 12 veckor. Detta för att vi ska följa hårets naturliga växtfaser.

 

ATT TÄNKA PÅ INNAN HÅRBORTTAGNING

Raka behandlingsområdet 24-48 timmar innan din bokade tid med hyvel, alternativt om du har en kroppstrimmer som rakar väldigt kort. Rakar du dig samma dag finns risk för att huden blir röd och irriterad på området efter hårborttagning. 

Om vi behöver raka dig på plats finns det risk för att vi inte hinner med din bokade behandling pga att den är tidsbaserad.

Undvik sol och solarium 48 timmar innan behandling av hårborttagning. Du får ej ha solbränd (röd) hud vid behandlingstillfället.

Inte ha smink/lotion/parfym/spraytan eller liknande på området som ska behandlas.

Du skall ej ha vaxat/epilerat eller plockat håret ca 8 veckor innan behandling. 

Håll en god hygien.

 

ATT TÄNKA PÅ EFTER HÅRBORTTAGNING

Undvik att aktivt sola både utomhus och solarium 2 veckor efter hårborttagning.

Om du vistas i solen närmsta veckorna efter hårborttagning bör du använda solskyddsfaktor 50 på området, även vintertid.

Använd inga produkter innehållande syra upp till 7 dagar efter behandling med hårborttagning.

Undvik bad, bastu och aktivitet som höjer blodcirkulationen 48 timmar efter behandling.

Låt bli att vaxa/epilera eller plocka mellan behandlingarna för hårborttagning, men du kan raka eller trimma under tiden.