Våra Maskiner

Vi har två kraftfulla maskiner: en Q Terra Q-10 som är en Nd:yag 532 nm 1064 nm och en CLARITY II som är både Alexandrite 755 nm och Nd:yag 1064 nm.


Vår CLARITY II har den allra senaste tekniken inom hårborttagning då den har 2 i 1 teknologi med två olika våglängder, både Alexandrite 755 nm och Nd:yag 1064 nm.

Det innebär att vi har högsta standard för hårborttagning, kärl- och hudföryngring samt att vi kan behandla alla olika hudtyper (hudfärger) även under sommartid. Det är den enda maskinen på marknaden just nu som klarar av att ta bort små fjun vilket inte har varit möjligt innan.

Tack vare ett inbyggt säkerhetssystem med både temperatur- och hastighetsavkänning blir alla behandlingar snabba och säkra. Den är delvis smärtfri och ger ett hållbart resultat.

Alexandrite-laser (755 nm) är en högeffektlaser utvecklad för att effektivt kunna utföra permanent hårborttagning. Pga att våglängden 755 nm har så hög melatoninabsorption är den mest lämpad för hårreducering på alla hudtyper. Det är den höga energin tillsammans med en stor behandlingsyta och den höga pulsfrekvensen som möjliggör att vi kan avlägsna hårsäckar överallt på kroppen

Nd:yag-laser (1064 nm) Denna våglängden har en hög absorptionsförmåga i hemoglobin och är effektiv för behandlingar på kärl i ansikte och på kroppen. Det är också denna våglängden som möjliggör att vi kan utföra hårborttagning på personer med mörkare hudton eller om du är mycket solbränd.

CLARITY II behandlar/ kan behandla:

  • Oönskad hårväxt
  • Pigmenteringar
  • Ytliga kärl
  • Hudföryngring
  • Rosacea
  • Hemangiom
  • Telangiektasi
  • Café au lait


Vår Q-terra Q10 är en av de mest effektiva lasermaskinerna för tatueringsborttagning. Detta är en skonsam laser som har flera våglängder, hela fyra stycken (1064 nm, 650 nm, 585 nm och 532 nm). 

Till skillnad från många andra lasermaskiner för tatueringsborttagning klarar Q-terra Q10 av att lasra bort hela färgspektrat i en tatuering.

Denna lasermaskin är en unik Q-switchad Nd: YAG laser med Twin Puls teknologi. Tack vare denna nya utrustning avlägsnar vi även de svåraste tatueringar utan problem – helt utan ärrbildning.

Med en Q-switchad konstruktion för laser ges höga pulstoppar men med mycket kort pulslängd vilket fokuserar strålarna mot själva färgen i tatueringen. Vidare garanterar tekniken med tvillingpuls en dubbel effekt eftersom maskinen kan leverera två identiska pulser vid ett och samma tillfälle.


Det är skillnad på att lasra bort vanliga tatueringar och kosmetiska tatueringar. Det krävs både försiktighet och effektiva maskiner som arbetar på ett skonsamt sätt vilket en Q-terra Q-10 gör. Detta gör att vi även kan att ta bort de flesta kosmetiska tatueringar.