Acne Behandling

Denna typ av behandling kan endast utföras på aktiv akne för att ge resultat, dvs att denna behandling är inte för akneärr då det inte finns någon pågående talg- eller fettproduktion utan är en mer bestående skada i huden efter aktiv akne.

Värmen som uppstår under behandlingen gör att kollagen och elastin börjar produceras vilket i sin tur gör så att huden stramas åt och akneärr kan minskas. Vi kan enbart utföra denna behandling på personer med hudtyp (hudfärg) 1-5 på Fitzpatrick-skalan.

Viktigt också att tänka på att behandlingen inte är permanent, utan aknen kan komma tillbaka på samma område och en ny behandling kan behövas. Med regelbundna behandlingar kan aknen hållas i schack.

Du bör EJ göra denna behandling om du äter antibiotika alt. kortison. 

Medicinerar du mot acne bör du vänta 6 månader efter avslutad kur.


 ATT TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING

Kund bör ej sola 2-3 veckor innan behandling.

Undvik spraytan och liknande produkter 1-2 veckor innan din bokade tid.

Kund skall ej ha kosmetiska produkter som innehåller olja och andra fetter. VAD HÄNDER UNDER BEHANDLING?

Akne är en inflammerad fettansamling i porerna. När vi tillför värme i huden rubbas fett- & talgbildning i talgkörtlarna vilket dämpar aknen. Tack vare detta reduceras bakterier och inflammationen minskar. Kollagenproduktionen i huden ökar.


EFTER BEHANDLING

Området kommer vara rodnat och även lite irriterat i ca 1-2 dagar efter behandlingen.

Överdriven solexponering bör undvikas 2 veckor efter behandlingarna. 

Återfuktning är bra men inte nödvändigt.

Rekommenderad uppläggning av behandling är: 4 st behandlingar med 1 veckas mellanrum för att dämpa den aktiva aknen helt. Sedan 1-2 ggr/mån för att hålla aknen i schack.