Tatueringsborttagning

Tatueringar är inte längre för evigt. Dom kan med tiden förlora både sin charm, färg eller betydelse eller att den helt enkelt inte passar längre.

Det allra vanligaste är att bleka ner tatueringen så pass att det går att täcka den med en ny, en sk cover-up. Viktigt är att inte vara för snabb på att göra den nya. Ju mer du får bort, ju friare motiv kan du välja och med bättre resultat.

Vi kan även ta bort tatuering permanent, utan att man kan ana att det någonsin varit en tatuering där innan.

Hur många behandlingar för tatueringsborttagning behöver jag?

Antal behandlingar vid tatueringsborttagning är individuellt, men man brukar säga att det krävs ca 6 behandlingar för att ta bort den helt, samt att det brukar kunna räcka med 1-3 behandlingar när en cover-up skall göras. Hur många det blir beror på flera olika faktorer : 

  • Hur länge du har haft tatueringen
  • Vart på kroppen den sitter
  • Vilket bläck som använts
  • Vilken teknik som använts vid tatueringstillfället
  •  Hur djup den sitter
  • Om det är fler färger än svart
  • Kroppens reaktion och läkeprocess

Får man ärr efter tatueringsborttagning? 

De flesta tatueringarna går bort till 100 % utan att ge några ärr eller pigmentförändringar. Ibland kan det framkomma ärrbildning ju mer av bläcket som försvinner. Då är detta ärr som tatueraren tyvärr skapat redan under tatueringstillfället genom att köra för hårt eller djup. Dessa kan ibland vara svåra att uppfatta men vi kollar alltid detta innan vi påbörjar vår behandling. För du som kund kan vara trygg med att det inte kommer från våra behandlingar så länge man följer skötselråden som man ska.

Vi “spränger” bläcket I huden till små partiklar och dessa frigörs I kroppen. Dessa partiklar tar kroppens vita blodkroppar hand om och forslar bläckpartiklarna genom lymfsystemet så att de till sist försvinner ur kroppen naturlig väg. Kroppen behöver tid för att få möjlighet att forsla bort allt bläck som frigorts innan det är dags för nästa behandling. väntar man inte tillräckligt länge finns risk för att det bildas en skugga, sk ghost shadow,  under huden som inte kommer försvinna helt. Därför är det viktigt att det är minst 12 veckor mellan behandlingarna.

Ett fåtal personer kan få allergisk reaktion och det uppkommer genom att färgpigmenten frigörs i kroppen. Vi lasrar inte större tatueringar än 20x20 cm åt gången. Större tatueringar delas upp på olika behandlingstillfällen med 4 veckors mellanrum. Detta för att tatueringsborttagning är ett stort trauma för kroppen och läkningsprocessen kan ta för mycket av kroppens resurser.

ATT TÄNKA PÅ INNAN TATUERINGSBORTTAGNING

Du ska vara fullt frisk dvs ingen pågående infektion eller antibiotika behandling.

Undvik att exponera området för sol eller solarium 1 vecka innan behandling.

Undvik spraytan och använd ej Brun utan sol produkter 1 vecka innan din bokade tid.

Raka gärna behandlingsområdet.


ATT TÄNKA PÅ EFTER TATUERINGSBEHANDLING

Låt plåstertejpen (Tegaderm, Dermalizer) sitta på så länge som möjligt, helst upp till 5-7 dagar. 

Kyl området resten av dagen för att förebygga blåsbildning. VIKTIGT!! 

Exponera ej området för sol eller solarium upp till 2 v efter behandling.

Ibland kan svullnad och rodnad uppstå efter men det brukar lägga sig efter ett par dagar.

Vid ev blåsbildning, låt plåstertejpen sitta kvar. Skulle den mot förmodan trilla av får du absolut inte pilla på blåsor eller skorpor då detta kan skapa både infektion och ärr. 

Detta gäller hela läkeprocessen som kan vara ca. 2v. 

Undvik bad bastu och massage tills ditt behandlingsområde är helt återställt.

Undvik aktivitet som höjer blodcirkulationen 24 timmar efter behandling.

Nästa behandlingstillfälle är efter minst 12 veckor.